Mis on tapiokk ja tapioki pärlid?
Tapiokk on tärklis, mis on eraldatud kassaava taime (Manihot esculenta, tuntud ka kui manioka) juurtest. Tapioki algne päritolu on seotud Brasiilia põhja- ja kesk-lääne piirkondadega ja selle kasutamine on levinud kogu Lõuna-Ameerikas, Lääne-Indias, Aafrikas ja Aasias. Tapiokk on kohanenud troopiliste madalike kuumade oludega ja tuleb viletsate muldadega paremini toime kui paljud teised toidutaimed.
Tapiokk on põhitoidu allikaks miljonitele inimestele, eriti troopilistes riikides tänu oma süsivesikute toiteväärtusele.
Tapioki pärlid, mõnes kultuuris tuntud ka kui boba ja India subkontinendis sābudānā, tootedakse niiske tärklise survestatud töötlemise/sõelumise abil.
Tapioki pärlid on levinud koostisosa Lõuna-, Ida- ja Kagu-Aasia magustoitudes, nagu falooda, kolak, saago supp, ja magusates jookides nagu mullitee “bobatee”, puuviljapuder ja taho, kus need lisavad nätsket kontrasti, magusate ja sujuvate tekstuuridega. Pudingutes eelistatakse väiksemaid pärleid.
Jookides kasutamiseks eelistatakse suuri pärleid. Lisatud suhkru tõttu on need Tapioki pärlid enamasti pruuni värvi ning neid kasutatakse traditsiooniliselt bobajookides ja musta või rohelise tee jookides. Lisaks pudingitele ja jookidele võib tapiokipärleid kasutada ka kookides.
Bobatee.ee - Sinu lemmik Boba kohvik
Bobatee retseptidega tutvumiseks, lisa meid fb sòbraks vòi jälgi meid Instagramis.