Kuidas valmistada mango mulliteed kodustes tingimustes ?
Pole kahtlustki, et mango on kõige populaarsem puuvili aasia kogukonnas. Seda õigustatult, sest mangol on fantastiliselt pehme tekstuur ja iga amps on mesimagus! Seega pole ime, et mangosnäkid on igal pool! Kuivatatud mango, mango maitsega kommid ja mangomaitselised joogid.
Pole paremat ideed, kui teha mangost ka värskendav mullitee! Allpool olevas retseptis on kasutatud värskeid mangosid, mis on segatud õige koguse piima ja teega.
Mango mullitee on ideaalne jahutus kuumal suvepäeval. See on kindlasti üks parimaid mulliteesid, mis ühendab endas puuvilja värskuse ja mullitee maitsed.
Koostisosad, mida vajad värske mango mullitee valmistamiseks:
- Värske kollane mango
- Musta- või rohelise tee teelehti
- Omal valikul piimatoode (mandlipiim, sojapiim, kookospiim vms)
- Tapiokigraanulid
- Peotäis jääd
Mango mullitee valmistamise juhis
Alustuseks pane vesi, kas siis potti või veekeetjasse, keema. Meile meeldib kasutada rohelist teed mullitee valmistamiseks. Me usume, et see annab mango mulliteele oivalise aroomi.
Senikaua kui vesi keema läheb, hakkame mangot hakkima!
Alusta mango lõikamist piki mangot nii, et sul jääks kaks identset mango poolikut. Ära unusta, et mango sees on kivi, seega ole ettevaatlik!
Kui sul on olemas kaks mango poolikut, siis võid lusikaga mango viljaliha poolikute seest välja kraapima. Aseta mango viljaliha blenderisse või köögikombaini.
Blenderda mangot 20-30 sekundit, et saaks hea mõnusa püree.
Pea meeles, praeguseks hetkeks peaks sul juba vesi keema.
Kui vesi keeb, keera kuumus keskmisele astmele ja lisa värsked rohelise tee teelehed. Lase rohelisel teel leotuda 3-5 minutit, enne kui sa kuumuse maha keerad. Kui kasutasid veekeetjat, kalla kum vesi teelehtedele ja lase samuti teel tõmmata 3-5 minutit.
Kui sul on roheline tee valmis, pane see jahtuma.
Kuniks tee jahtub, hakkame valmistama meie maitsvaid tapioki pärleid.
Pane pott veega keema ja keeda tapioki pärleid 15-20 minutit (või järgi oma tapioki pärlite pakilt valmistamise juhist).
Kui sul on tapioki pärlid valmis keedetud, kurna ära üleliigne vesi. Aseta keedetud tapioki pärlid kaussi siirupi sisse. Siirup, mille sisse keedetud tapioki pärlid panna, võib olla segu pruunist suhkrust ja veest, kuid sa võid selles osas ka loovalt läheneda! Mõnedele meeldib kasutada magustajateks näiteks vahtrasiirupit või mett.
Nüüd viimaseks sammuks tuleb kõik blenderis kokku segada. Mango püreele tuleb lisada jahutatud roheline tee, piim (meile meeldib kasutada mandlipiima) ja veel peotäis jääd.
Konsistents mida me soovime on mõnusalt voolav. Tavaliselt paarist blenderi nupuvajutusest selleks piisab. Me tahame, et jää oleks nii purustatud, et seda jooki oleks meeldiv tarbida.
Kui sul on mango mullitee koostisosad kokku segatud, võta mullitee jaoks sobiv klaas ja lisa sinna eelnevalt valmistatud boba pärlid. Vala klaasi blenderist ka ülejäänud mango rohelise tee segu. Lisa veel suur boba kõrs ja ongi valmis!