Kuidas valmistada matcha mulliteed kodustes tingimustes?
Matcha piimatee, roheline piimatee mullidega, jäine matcha latte – sellel joogil on palju erinevaid variatsioone! Matcha piimatee ilus tumeroheline värvus ja imeline maitse teevad sellest väga populaarse joogi.
Seda valmistatakse tavaliselt matcha pulbrist, piimajoogist ja lisatud magustajatest, kui on vajalik. Sellegipoolest me valmistame seda siin praegu natuke teistmoodi.
Maitse on sügav, aromaatne ja sellele lisandub peen magus järelmaitse. See on ideaalses tasakaalus nende jaoks, kellele ei meeldi väga magusad mulliteed või kohvijoogid.
Koostisosad, mida vajad värske Matcha mullitee valmistamiseks:
- Autentset Jaapanis valmistatud matcha tee pulbrit
- Magustaja (meie kasutame tavaliselt 2 supilusikatäit mett)
- 1,5 supilusikas vaniljet
- Piimajook (meie kasutame 1 tass mandlipiima)
- 3-4 supilusikatäit kuuma vett
Kuidas valmistada matcha piimateed
Võta kauss, matcha pulber, vispel (meie kasutame spetsiaalset bambusharja), 3-4 spl kuuma vett. Pea meeles, et kuum vesi ei tohi olla keemistemperatuuril aga samas ka mitte toatemperatuuril.
Pane 1,5 spl matcha pulbrit ja 3-4 spl kuuma vett kaussi. Sega vispli või bambusharjakesega matcha pulbrit ja kuuma vett kuniks saavutad vahutava konsistentsi. Abiks on nipp, et hoia oma rannet ühes asendis ja vispelda nagu sa joonistaksid kiirete edasi-tagasi liigutustega W tähte. Pea meeles, et vispeldamise kiirus on matcha tee vahustamise võti.
Peale mõneminutilist vispeldamist peaks sul olema vahutav konsistents. Lase segul natuke seista ja siis vala segu omale sobivasse tassi.
Nüüd võime alustada ülejäänud komponentide lisamist. Lisa segu hulka 1,5 spl vaniljet koos 2 spl meega.
Viimane samm! Lisa 1 tass mandlipiima ja sega hoolega. Sa võid soovi korral lisada ka jääd.
Kui sa jääd ei soovi lisada, siis ongi kõik valmis! Naudi suurepärast tassitäit matcha piimateed.